علاج توجه به محرومیت استان، رفع تحریم ها نیست!
علاج توجه به محرومیت استان، رفع تحریم ها نیست!
چهارشنبه 10 تیر 1394 :: نویسنده : محمد طاهری
للباقی
قبل التحریر: اولین یادداشت در هفته نامه استانی روزنامه جوان استان ک و ب
علاج توجه به محرومیت استان، رفع تحریم ها نیست!
شاید روزی برسد کشاورزی از روستاهای همین کهگیلویه و بویراحمد خودمان برای حل مشکل کشاورزیش به اداره جهاد کشاورزی شهرستان رجوع کند و بعد از آن به فرمانداری و بعدش هم اداره جهاد استان و بعدترش هم استانداری و آخرش جواب بشنود که تحریمیم و بودجه نداریم و کاری از دست ما ساخته نیست!!
یا همین طور دامداری و همین طور صنعت گری و همین طور راننده تاکسی و ... .
رئیس جمهور محترم، چند مشاور ایشان و عده ای دیگر از مقامات بالادستی، در بیان مشکلات امروز کشور کمی بی دقتی می کنند. وابسته کردن مشکلات امروز (از آب آشامیدنی تا ازدواج و ...) به تحریم ها، فرار از واقعیت است. حال آنکه به گفته کارشناسان و متخصصان با برطرف شدن تحریم ها، تنها گوشه ی بسیار کوچکی از مشکلات آن هم به صورت موقتی برطرف خواهد شد و تنها زمانی می توانیم به رشد واقعی اقتصادی برسیم که مسیر پیشرفت را از درون کشور، با عنایت به ظرفیت های داخلی شروع نماییم. این مهم زمانی اتفاق میافتد که برای گره ها و معضلات مان، راه کارهای بومی اتخاذ نماییم.
همیشه برای حل یک مسئله، یک راه وجود ندارد. مسیرهای متعددی می تواند شما را به راه حل های منطقی و عملی برساند. اما اگر جامعه ای عادت کرد که برای حل مشکلات و معضلاتش، راحت ترین راه حل ممکن را انتخاب نماید، نمی توان از آن جامعه توقع پیشرفت همه جانبه را داشت. گیریم که تحریم ها بتواند گوشه ای از این مشکلات را با داشتن هزینه هایی برطرف نماید، اما باید توجه کنیم که ساده ترین راه حل ممکن را انتخاب کرده ایم و این راه حل تنها راه حل پیش روی ما نیست.
با بررسی تاریخ کشورهای توسعه یافته به خوبی در می یابیم که رشد یک ملت مدیون خواست جمعی آنان و تلاش شبانه روزی فارغ از همه مشکلات و معضلات است؛ ایران ما نیز از این قاعده مستثنی نیست. حال اگر ما به جای پیدا کردن راه حل های نوین، به دنبال بهانه تراشی باشیم و خود را به تلاش بیشتر عادت ندادیم و به راه حل های ساده و در دسترس اکتفا کردیم نمی توان توقع ترقی مطلوب را داشته باشیم.
عیناً همین مسئله در بحث استانی صادق است. اگر مسئولین و متولیان استانی به جای تلاش چند برابر برای حل معضلات، با ادبیاتی تکراری کم کاری های خود را به تحریم و ... مرتبط ساختند، هیچ گاه نمی توان توقع داشت که چهره محرومیت از این استان زدوده شود.
استان ما ظرفیت های بسیار متنوعی دارد که در صورت مدیریت و به کارگیری این ظرفیت ها جای هیچ گونه بهانه تراشی برای کم کاری و انفعال باقی نمی گذارد. از طرفی همین استانِ با پتانسیل، از جهات مختلفی نشان از محرومیت دارد. محرومیتی که با هیچ شاخصی شایسته این خطه نمی باشد.
اساساً عقب افتادگی و محرومیت را نمی توان با تلاش عادی و معمول جبران کرد؛ همت جهادی و عزم قوی می خواهد که فارغ از هرگونه بهانه تراشی برای فرداهای روشن تلاش کرد.
به امید آن روزها ...
للحق
- ۹۹/۰۹/۱۲